CHARMS COSMETIC SKINCARE
A PREFERRED BEAUTY AND PERSONAL CARE SOLUTION PROVIDER FOCUSSING ON EFFECTIVE AND SAFE USE THAT IS SCIENTIFICALLY TESTED AND PROVEN

HALAL

CHARMS certified HALAL by a stringent independent body, JAKIM. At CHARMS, we choose the safe and the best quality ingredients in each of our products to meet the Syarak requirements as well as it manufactured in ISO and GMP certified factory located in Malaysia.

TRUSTED

CHARMS was awarded Asia Pacific Top Excellence Brand and Asia Pacific Super Health Brand as it will drive CHARMS to our vission to be a preferred premium skin care solution provider in Southeast Asia.

 

PROVEN

Our products were tested by a trusted corporate organisation which are National Poison Centre, USM and SIRIM Berhad,  to ensure that our products are safe to be use as well more than 100,000 testimonials give a good feedback with CHARMS products.

THANK YOU CHARMS LOVER

5 PERKARA TENTANG BERUS MAKEUP YANG KORANG KENA TAHU

Kadang-kadang mesti kita terfikir kan perlu ke tak sebenarnya beli berus makeup full set? Sampai 20 batang tu. Mungkin bagi jurumekap professional, ianya perlu sebab ye lah tugasnya nak menyolek banyak wajah yang berbeza-beza. Kita yang rakyat marhaen ni? Yang simple-simple je makeup ni perlu ke berus makeup? So meh Cik Charms kongsikan 5 PERKARA YANG KITA PERLU TAHU TENTANG BERUS MAKEUP 1. Beli berus solekan yang penting je Ni antara 5 berus yang penting bergantung kepada solekan anda setiap…

0
Read More

Apa Itu “PLANT-BASED SKINCARE?”

Plant-based skincare?🌱.Produk penjagaan kulit berasaskan tumbuhan adalah merujuk kepada hasil pembuatan yang tidak berunsurkan daripada haiwan contohnya gelatin haiwan, lactic acid daripada darah haiwan, dan kolagen daripada haiwan bertulang belakang. Sejarah produk kecantikan berasaskan tumbuhan telah pun digunakan puluhan ribu tahun yang lalu dan kini diinovasikan dalam pelbagai jenis produk. Salah satu kebaikan utama produk berasaskan tumbuhan ini ialah khasiatnya yang cenderung lembut pada kulit. Khasiat tumbuhan botani seperti aloevera, minyak argan dan minyak rosehip pun bukan calang-calang tau. Boleh…

0
Read More

BETUL KE KENA MINUM AIR 3 LITER SEHARI?

Selamat pagi semua! Betul ke kita kena minim air 3 liter sehari? Sebenarnya kita kena MINUM AIR MENGIKUT BERAT BADAN kita tau dan average berat badan Rakyat Malaysia memerlukan 3 liter sehari. Tapi seeloknya kita lebih tahu berapa liter sebenarnya yang kita perlu minum sehari? Tak lebih dan tak kurang..sebab apa?.Sebab air ni sangat penting untuk badan kita berfungsi dengan baik. Macam mana nak tahu badan kita ni perlu minum berapa liter air sehari?. 1 liter : 2k kilogram .Haa..…

0
Read More

5 TIPS MAKAN SUPPLEMENT SUPAYA BERKESAN

5 TIPS MAKAN SUPPLEMENT SUPAYA BERKESAN.🍒Minum air secukupnya🍒Jauhi kafein dan cola🍒Tidur dengan cukup (6-8jam)🍒 Makan buah2an dan sayur2an🍒 Konsisten.Ha sebab tu lah ada yang kata berkesan ada yang kata tak. Sebab gaya hidup dan pemakanan sesorang tu sangat memainkan peranan tau.Dah kemam treaplus malam ni? Jangan lupa pantangnya 😉

0
Read More

5 PUNCA JERAGAT YANG KITA PERLU AMBIL KISAH

Sebut je perkataan jeragat, mesti ramai wanita yang rungsing. Nampak kecil tapi impak dia boleh menjatuhkan semangat tau bila kulit muka ada jeragat apatah lagi kalau jeragat tu jelas nampak dari jauh. Jeragat ni bukan apa, dia muncul nak bagi tahu yang mungkin kita ada masalah dalaman atau kita sendiri yang culas dalam penjagaan asas kulit muka. Tu yang dia timbul tu. Memanglah jeragat ni boleh cover dengan makeup tapi sampai bila nak makeup je kan. Selalunya kita makeup pun…

0
Read More
FOLLOW US ON

Processed with VSCO with a4 preset

Recent reviews
Any inquiries? WhatsApp with our Beauty Consultant today! / Ada soalan? WhatApp perunding kecantikan kami sekarang!
Powered by