Blog Posts

HALAL PENGIKTIRAFAN YANG DITUNGGU – TUNGGU

1 DISEMBER 2017

Seperti yang diketahui umum, ‘HALAL’ berasal daripada perkataan bahasa Arab, yang bermaksud “permissible” di dalam bahasa Inggeris. Ianya bukan sahaja kerana bahan-bahannya yang suci, tetapi ianya melibatkan pemprosesan tempat atau mesin-mesin yang digunakan. Produk yang dilabel semula tanpa menjalani apa-apa proses di Malaysia juga tidak layak untuk diberikan pengiktirafan Halal.

Mengapa Halal Jakim?

JAKIM diklasifikasikan sebagai badan induk dunia yang menjadi indikator kepada organisasi Halal seluruh dunia dalam menganalisa dan membuat keputusan yang memerlukan beratus-ratus sekreteriat berdiskusi untuk membuat sebarang pengesahan.

FYNN JAMAL & PENGASAS CHARMS DI TV AL HIJRAH

Hai CHARMS Lover….
.
Minggu ni Mommy Syira pulak on air di dalam rancangan Assalamualaikum TV Al Hijrah. Biasa kita lihat Master Leader kan yang on air.
.
Tapi kali ni, Mommy Syira ada jemputan khas tau. Pengguna produk CHARMS yang Mommy selalu intai-intai IG dia. Hari Sabtu ni jom sama-sama kita dengar perkongsian dari Fynn Jamal ye. Sabtu 23 Disember 2017.

PENGIKTIRAFAN HALAL JAKIM

ALHAMDULILLAH SUJUD SYUKUR!

Sabda Nabi S.A.W, “Tinggalkanlah apa yang meragukanmu, menuju apa yang tidak meragukanmu.
.
CHARMS Halal dan Suci
.
CHARMS Raise Your Life
November 2017
.
Tahniah!

Selepas bertahun proses semakan setiap perincian bahan di dalam produk-produk CHARMS, akhirnya inilah REWARD paling bermakna buat kami di CHARMS khas untuk semua pengguna dan bakal pengguna kesayangan❤
.
Pencapaian paling kami nantikan! Kami ingin terus memberikan manfaat kepada semua dengan produk-produk patuh Syariah dari CHARMS!
.
CHARMS Raise Your Life!
CHARMS Love U alls!

MAJLIS PELANCARAN TREAPLUS+

Alhamdulillah, seperti semua sedia maklum, CHARMS baru sahaja melancarkan produk terbarunya TREAPLUS – SKIN CLARIFYING SUPPLEMENT di Ruang Event, Shah Alam pada hari Khamis yang lepas bersamaan 30 Nov 2017.

Produk terbaru daripada CHARMS ini dirumus khas untuk membantu memelihara kecantikkan kulit anda dari dalam. Nantikan maklumat lebih lanjut tentang TREAPLUS ini!

Alhamdulillah..Charms telah bersedia utk diasah ke arah mendapatkan SIJIL PEMATUHAN EKSPORT MATRADE & MIDA 🎉🎉🎉🎉 Syukur Ya Allah
.
Tahniah team Charms! Mommy sgt teruja dgn Penilaian Dari SME CORPORATION terhadap KEUPAYAAN & PRESTASI syarikat. Bkn mudah utk mensistemkan dan mendokumenkan byk perkara..Tapi mommy takkan pernah putus asa utk terus memberikan manfaat pd semua..
.
Charms diiktiraf sebagai sebuah Brand yg companynya sedang bergerak ke arah
1) SISTEM AUTOMATIK dr sistem manual
2) MAMPU MENGAMAL SISTEM KUALITI
3) Telah mendaftarkan hak intelektual
4) memantau PENAMBAHBAIKAN SISTEM & PRODUK
5) Bersedia utk diasah mendapat SIJIL EKSPORT
.
Alhamdulillah mommy sujud syukur.. Kekuatan Charms sprt yg dilihat di dalam sijil adalah KEMAMPUAN PENGURUSAN..
.
Charms sgt serius utk memperkasakan ekonomi RUMAH TANGGA semua..Charms nak bawa team pergi jauh..dan mommy tak main2 dgn semua ni..
.
Doakan Charms melangkah dgn lbh jauh..dan mommy juga mendoakan anda semua kaya dan berjaya dunia akhirat..
.
Amin..terima kasih yg selalu memberikan dorongan dan sokongan..😍

Website : www.charms.my
Youtube : Charms & Starglow Malaysia
Instagram : charms.malaysia_hq
Hotline : 013-3135096

#SolekDanRawat
#RaiseYourLife