KENAPA PERLU SCRUB WAJAH?

🍊Scrub merupakan rutin penjagaan kecantikan yg ke 3..
.
🍊Scrub berfungsi menyingkirkan sel kulit mati yang menyebabkan produk wajah yang dipakai tidak dapat meresap ke dalam kulit dengan sempurna dan juga menyebabkan kulit kelihatan kusam dan gelap. Ia juga boleh membantu membersihkan liang pori daripada tersumbat yang akan menyebabkan jerawat naik.
.
🍊Scrub wajah memang penting untuk menyamakan tona warna kulit kita. Sel-sel mati ni yang menyebabkan muka kita gelap, make up tak sekata, dan kelihatan kusam. Kdg2 bila make up xdicuci bersih pun boleh menyumbatkan pori kita dan akan akibatkan jerawat..
.
🍊Lps scrub sangat2 sesuai untuk kita pakai serum atau essence yg merawat sbb kulit dah sgt bersedia dan serap vitamin2 hebat…
.
🍊Apa Kelebihan berscrub ni u olls?
.
👉Singkir kulit mati
👉Memudarkan parut & jeragat hitam
👉Melicinkan & menggebukan kulit
👉Mengelakkan pori-pori tersumbat
👉Memudahkan penyerapan serum/essence wajah
.
🍊Cara memilih scrub yang sesuai untuk kulit?
✔Pilihlah scrub yang tidak terlalu kasar pada kulit
❌Elakkan Scrub yang mempunyai bahan seperti paraben
✔Pilih yang bersesuaian dengan masalah kulit yang dihadapi.
✔Pastikan memilih scrub yang sesuai untuk wajah/ badan sahaja
.
🍊Berapa kali kekerapan untuk menggunakan scrub?
Scrub✔ sangat bagus untuk diamalkan satu hingga 2 kali sahaja seminggu. Jika berlebihan ia akan menyebabkan kulit menjadi nipis dan rosak. Jadi elakkan menggunakan scrub secara berlebihan.
.
Laser Scrub Starglow khas utk rawatan liang pori yg besaf dan parut hitam serta jeragat.. TANPA PARABEN.. Jadi pilih yg bersesuaian dgn anda..
.
Apa pilihan scrub anda?
.
#solekdanrawat #charmshalaljakim #charmsraiseyourlife #charmslover #laserscrub #laserscrubstarglow #scrubparabenfree #scrubhalaljakim