BEAUTY TIPS

TIPS KECILKAN LIANG ROMA PADA WAJAH

Jom sis ikuti beberapa langkah ini untuk dapatkan kulit yang halus mulus!

Ais

Ais boleh digunakan untuk mengecilkan liang pori yang besar pada wajah. Caranya, selepas mencuci wajah anda hanya perlu tekap ketulan ais batu yang sudah dibalut dengan tuala kecil di sekitar wajah anda. Ia dapat mengurangkan saiz liang pori. Lakukan ia sebelum bersolek.

 Lemon

Hiris atau kisarkan sebiji lemon kemudian ambil airnya. Kemudian sapukan pada wajah selama 20 minit. Setelah selesai bilas menggunakan air sejuk.

 Putih Telur

Ambil sebiji telur dan asingkan telur putih dan kuning. Gunakan bahagian telur putih dan sapukan pada wajah. Biarkan selama 30 minit kemudian bilas dengan air sejuk.

Tomato

Sapukan tomato yang telah dikisar pada wajah dan biarkan selama 15-20 minit kemudian bilas dengan air sejuk. Tomato mampu membantu mengecilkan liang pori yang terbuka di samping menghaluskan wajah.

Timun

Campurkan jus timun yang telah dikisar bersama tepung jagung untuk menjadikannya lebih likat. Seterusnya, sapu pada sekeliling muka terutama pada liang pori yang terbuka selama 15minit. Setelah selesai bilas dengan air sejuk.

Banyak lagi resepi dari seminit resepi yang korang boleh tengok tau. Jangan lupa subscribe https://www.youtube.com/channel/UCd22y44FOfRwsrfxY2MYmVQ dan lihat tutorial makeup daripada kami

FOLLOW US ON

Processed with VSCO with a4 preset

Recent reviews
Any inquiries? Chat with our Beauty Consultant today!
Powered by
GET FREE SAMPLE FROM CHARMS TODAY AND BE THE LUCKY ONE

FREE SAMPLE